Marc Tuters

Cursus: New Media Theories Research Seminar
Oktober 2018 – Februari 2019
Platform: Reddit – Werkvorm: Discussie

Studenten voelen zich aangetrokken tot de MA New Media and Digital Culture vanwege de unieke combinatie van hedendaagse theorie en empirische “digital methods”. Het seminar ‘New Media Theories Research Seminar: The Deep Vernacular Web’ trachtte deze aspecten verder te integreren middels een nieuwe werkvorm en methode specifiek ontwikkeld voor dit vak, waar origineel empirisch onderzoek dient als basis voor theoretische discussie, en vice versa. Bij het seminar is gebruik gemaakt van:

• Een subreddit als flipped classroom en discussieforum op het platform Reddit

Er is gekozen voor Reddit omdat de studenten onderzoek deden op en naar Reddit als platform.

Studenten namen actief deel aan het seminar, voorafgaand aan het college. De studenten gebruikten de subreddit om de literatuur te bespreken, vragen te stellen en relevante bronnen te plaatsen. De discussies werden voortgezet in het offline seminar, waar studenten de belangrijkste discussiepunten aanstipten en beoordeelden.

Handleiding

Foto: Impakt, 2010 (https://www.flickr.com/photos/impakt/5099724664)

Foto achtergrond tegel: Con Karampelas – www.unsplash.com

Data-onderzoek naar, op en met digitale fora als blended leerpraktijk