In het komende semester jaar kan het voorkomen dat bij de colleges die wel in de collegezalen plaatsvinden niet alle studenten of docenten aanwezig kunnen zijn. Om toch iedereen bij het werkcollege te betrekken, kun je gebruik maken van een zoomverbinding via een camera met ingebouwde luidspreker. Er zijn voor FGw-docenten twee soorten camera’s beschikbaar.

De MeetingOwl – voor een college voor een kleine groep waarin interactie tussen studenten belangrijk is

De MeetingOwl is een 360 graden-camera met ingebouwde speaker die je kunt koppelen aan een laptop waarmee je inlogt in een Zoomsessie. De camera neemt alle aanwezigen in een collegeruimte in beeld. Wanneer deelnemers spreken, komen zij groter in beeld. Het aansluiten van de MeetingOwl is eenvoudig. Doe de stekker in het stopcontact en het USB-snoer in de laptop, start de Zoomsessie en je hybride werkgroep kan beginnen.

Deze hybride oplossing is geschikt voor circa max. 8 personen indien zij 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden.

Je kunt de MeetingOwl reserveren via de servicedesk van Facility Services: servicedesk-fs@uva.nl, 020-5251403.

Bekijk hoe je de MeetingOwl aansluit.

Wil je advies over de mogelijkheden van de MeetingOwl in jouw colleges? Neem contact op met de adviseurs van het Teaching & Learning Centre FGw via tlc-fgw@uva.nl.

 

De Logitech BRIO Рvoor een college met een grotere groep studenten 

Voor het geven van een werkcollege waarbij maar een klein deel van de studenten aanwezig kan zijn en de overige studenten inloggen in Zoom is er de Logitech BRIO. Dit is een camera met een goede kwaliteit lens en microfoon die de docent duidelijk in beeld brengt tijdens het college. De aanwezige studenten zijn niet in beeld. Stellen studenten een vraag en zijn zij op max. een paar meter afstand van de Logitech BRIO, dan kunnen de online deelnemers deze vraag ook verstaan.

Je kunt de Logitech BRIO reserveren via de servicedesk van Facility Services: servicedesk-fs@uva.nl, 020-5251403.

Bekijk hoe je de Logitech BRIO aansluit.

Wil je advies over de mogelijkheden van de Logitech BRIO in jouw colleges? Neem contact op met de adviseurs van het Teaching & Learning Centre FGw via tlc-fgw@uva.nl.