De UvA biedt audiovisuele voorzieningen voor onderwijsdoeleinden en ondersteuning bij het gebruik van deze voorzieningen in onderwijsruimtes.


Audiovisuele Dienst

De Audiovisuele Dienst is binnen de Universiteit van Amsterdam verantwoordelijk voor de audiovisuele voorzieningen in (bijna) alle college- en werkgroepzalen.

Je kunt bij de Audiovisuele Diensten op locatie terecht voor:

  • vragen over de audiovisuele voorzieningen in de onderwijszalen
  • uitleen van losse AV-apparatuur
  • oplossen van storingen met AV-apparatuur
  • voor advies over audiovisuele middelen en het projectmatig inrichten van onderwijs- en onderwijsgerelateerde ruimten met audiovisuele voorzieningen.

Naast het beheer van de vaste audiovisuele middelen in de collegezalen heeft de Audiovisuele Dienst ook de beschikking over laptops en losse audiovisuele middelen voor ruimtes binnen de Universiteit van Amsterdam zonder vaste AV-installatie.


Uitgelichte AV-middelen

Catchbox: draagbare microfoon
Je colleges interactiever maken en studenten uitdagen om hun visie te geven? Gebruik een catchbox! Een catchbox is een zachte kubus met een microfoon erin. Waar je met een gewone microfoon moet lopen naar de persoon die iets wil zeggen, kun je de catchbox simpelweg de zaal in gooien.

Logitech Spotlight: digitale presenter
Deze presenter laat je uiteraard door je presentatie heen bladeren, maar het laserstipje, dat altijd zo zenuwachtig over het scherm fladderde, is nu vervangen door een oplichtende cirkel, waarvan je de grootte zelf in kunt stellen.

Reserveren AV-middelen

Het reserveren van laptops en audiovisuele apparatuur (voor onderwijsdoeleinden, in de panden van de UvA) is in principe alleen mogelijk door medewerkers en is kosteloos. Daarnaast zijn er ook AV-middelen te reserveren voor niet-onderwijsdoeleinden.

Reserveren van AV-middelen, wijzigen en annuleren is mogelijk via de formulieren.

Om zeker te zijn dat je reservering op tijd verwerkt is, adviseren wij om minimaal 5 werkdagen voor de gewenste datum te reserveren.


Meer info? Kijk op de medewerkerssite van de A/V-diensten.

Website Audiovisuele Dienstverlening UvA FGw