Lutz Lucic

Cursus: Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch

Januari 2018 – Oktober 2019

Werkvorm:  Flipping the Classroom                              Tool: Canvas

Bij het vak Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch leren studenten naast het Kroatisch en Servisch ook Bosnisch. Studenten konden voorheen oefenen op een website die is opgezet voor het vak, deze werd echter niet meer ondersteund. De delen van de website zijn daarom overgezet naar Canvas. Studenten kunnen buiten het college oefenen met de lesstof, zo blijft er tijd over tijdens het college. Bij dit project is gebruik gemaakt van:

• Flipping the Classroom. Studenten kunnen oefenen in de online leeromgeving, op het gebied van Fonologie, morfologie en de basis syntaxis

De docent krijgt meer inzicht in de vorderingen van de studenten en kan gerichte opdrachten online aanpassen. Door de uitspraak oefeningen op Canvas te plaatsen wordt aan de studenten een mogelijkheid geboden om in dezelfde leeromgeving op een interactieve manier uitspraak te trainen.

Foto: Lutz Lucic (fotograaf Eduard Lampe)

Foto achtergrond tegel: Canva.com

Online leeromgeving Bosnisch, Kroatisch en Servisch