Met ingang van het volgend studiejaar (vanaf 15 augustus 2017) wordt Ephorus als plagiaatdetectietool vervangen door Turnitin.
Turnitin is niet alleen een plagiaatdetectietool, maar kan ook worden gebruikt om feedback te geven (”grademark”) en om studenten elkaar te laten beoordelen (”peermark”).

Wat betekent dit voor de Blackboardcursussen?

• Cursussen 2016-17: tot 1 augustus plagiaatdetectie met Ephorus.
  • Cursussen 2017-18: kunnen vanaf nu worden ingericht met Turnitin (Turnitin direct assignment).
  • Let op: Wil je op plagiaat controleren tussen 1 en 15 augustus? Laat het document dan zowel in Turnitin als in Ephorus inleveren, of wacht tot na 15 augustus met het controleren op plagiaat. In deze 2 weken wordt de data namelijk overgezet, waardoor de plagiaatcontrole alleen betrouwbaar is als het in beide systemen wordt ingeleverd.

Workshop

Vraag je je af hoe je Turnitin (in Blackboard) het beste kunt inzetten voor jou vak? Of heb je praktische vragen als hoe maak ik zo’n Turnitin inleverbakje? Ga zelf aan de slag en stel al je vragen tijdens de workshop van 6 juli, van 13.30-15.30 in PCH K.05. Meld je hiervoor wel even aan via dit formulier.

Kun je niet op dat moment, maar wil je wel graag een workshop met bijvoorbeeld je hele afdeling? Mail dan naar icto-fgw@uva.nl en dan spreken we in overleg een geschikt moment af.

Ook met vragen kun je terecht bij icto-fgw@uva.nl.
Wil je meteen aan de slag met de nieuwe Turnitin in Blackboard? Gebruik dan de handleidingen hieronder.

Handleidingen

Klik hier voor de handleiding van Turnitin in Blackboard, van Plagiaatcheck tot Quickmarkmanager

Kijk ook op de FAQ pagina van opdrachten, voor meer informatie over bijvoorbeeld het overzetten van Quickmarks.

Turnitin vervangt de plagiaatcontroletool Ephorus vanaf 15 augustus