Het ASCA (Amsterdam School for Cultural Analysis van de Universiteit van Amsterdam) Cities Project is een onderzoeksinitiatief voor samenwerking tussen wetenschappers, onderzoeksstudenten en professionals die geïnteresseerd zijn in de analyse van steden. Het project is met name gericht op de culturele en interdisciplinaire analyse van steden. Het beoogt de ontwikkeling van nieuwe theoretische kaders en onderzoeksmethoden voor stedelijke analyse, en het is bedoeld om ons begrip van steden te verdiepen door buiten de historische, geografische en culturele grenzen te denken.

Het was voor het project belangrijk om een website te bouwen die de verschillende behoeften tegemoet kwam. Het zou ons meer flexibiliteit en controle geven over onze online identiteit en communicatie dan de UvA-website dat kon bieden. Bij dit project is gebruik gemaakt van:

Resultaten

Sinds het opzetten van de website ontvangen we meer onderzoeksaanvragen en bereiken we een breder publiek binnen en buiten de universiteit. De website staat ons toe om ons werk zichtbaarder te maken en onze activiteiten en resultaten open en effectief te delen.

Meer informatie

Foto: Jeroen Oerlemans

Foto achtergrond tegel: website ASCA Cities Project

Zelf aan de slag?

Neem dan contact op met icto-fgw@uva.nl

Student Generated Content: ASCA Cities Project
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *