Zie de vacaturetekst op de website.

Binnen team ICTO zoeken wij een medewerker digitaal toetsen / ICTO.

Sinds enkele jaren vinden er aan de FGw naast schriftelijke tentamens ook digitale toetsen plaats. Momenteel ziet een steeds groter aantal docenten van de faculteit de meerwaarde van het afnemen van digitale toetsen voor het onderwijs. Team ICTO adviseert en ondersteunt deze docenten bij het ontwikkelen van toetsvragen, het samenstellen van een toets en het klaarzetten van een toets zodat deze kan worden afgenomen in de centrale digitale toetszalen. Een belangrijk aspect van het adviestraject is het afstemmen van de toets op de leerdoelen en werkvormen van het vak. Daarnaast adviseert team ICTO de opleidingsdirecteuren, examencommissies en het faculteitsbestuur over curriculair toetsbeleid, toetsinnovatie en verantwoord digitaal toetsen.

Naast digitaal toetsen voert team ICTO ook het functioneel beheer van een digitale leeromgeving, en adviseert over de inzet van ICT in het onderwijs en onderwijsinnovatie in bredere zin. De medewerker digitaal toetsen / ICTO zal voor wat betreft de afstemming met digitaal toetsen nauw betrokken worden bij de gang van zaken rondom de digitale leeromgeving en daarnaast actief participeren in enkele projecten op het gebied van onderwijsinnovatie.

Als medewerker digitaal toetsen / ICTO:

• ben je het facultaire aanspreekpunt voor wat betreft digitale toetsing en ben je verantwoordelijk voor de organisatie van digitale toetsen tot aan de afname van een toets;
  • adviseer je docenten over de voor- en nadelen en gevaren van digitaal toetsen en over de afstemming van de toetsvorm op de leerdoelen en werkvormen van het onderwijs;
  • bied je technische ondersteuning aan docenten bij de ontwikkeling van toetsvragen en het samenstellen van de toets;
  • coördineer je digitale toetsen die aan de faculteit plaatsvinden;
  • ben je verantwoordelijk voor de overdracht van de toets aan de centrale toetsorganisatie;
  • onderhoud je contact met de centrale toetscoördinatoren en woon je de overleggen voor functioneel beheerders digitale toetssystemen bij;
  • signaleer je problemen op het gebied van de toetsorganisatie en kaart je deze aan;
  • ben je verantwoordelijk voor de implementatie en uitfasering van toetssystemen binnen de faculteit;
  • draag je bij aan professionalisering van docenten en collega’s op het gebied van digitale toetsing;
  • onderhoud je contact met de facultaire toetsdeskundigen;
  • adviseer je over digitaal en innovatief toetsbeleid.

De kandidaat die wij zoeken:

• heeft een wetenschappelijke opleiding (BA of MA);
  • heeft ervaring met onderwijsontwikkeling en -innovatie;
  • heeft ervaring met inzet van ICT-tools voor het onderwijs;
  • heeft sterke affiniteit met toetsing en een
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • is flexibel, enthousiast, stressbestendig en zorgvuldig;
  • is in staat duidelijke afspraken te maken omtrent deadlines, is communicatief, oplossingsgericht en kan goed in teamverband werken;
  • vindt het leuk om met ICT-tools bezig te zijn en kan creatieve toepassingen bedenken voor het gebruik van deze tools voor het onderwijs;
  • is telefonisch bereikbaar in de avonduren in die gevallen dat tentamens ‘s avonds zijn ingeroosterd.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ICTO FGw zoekt een nieuwe collega!
Getagd op: