Toni Pape

Afdeling: Mediastudies
Opleiding: BA Media en Cultuur
Cursus: Games
Februari 2018 – Maart 2018
Tool: Pitch2Peer – Werkvorm: Peerfeedback

 

In het BA keuzevak “Games” werd middels het platform Pitch2Peer een interactieve werkgroep voor een redelijk grote groep studenten (75) georganiseerd. Pitch2Peer geeft studenten de mogelijkheid om hun werk (individueel of in groepen) aan elkaar te presenteren. Vervolgens moeten studenten het werk van elkaar beoordelen. Als voorbeeld is gebruik gemaakt van de volgende structuur:

  1. Hoorcollege (2 uur)
  2. GameLab met gedetailleerde opdrachten die bij het onderwerp/de theorie van het hoorcollege aansluiten. In groepen van 4-6 personen analyseren studenten in deze opdrachten een zelf gekozen onderzoeksobject.
  3. Als huiswerk maken studenten hun analyse af en presenteren de resultaten in een kort video of poster. Dit moet 2 dagen voor het volgende hoorcollege op Pitch2Peer worden geplaatst.
  4. Studenten geven tot aan het begin van het volgende hoorcollege feedback over het werk van andere groepen.In het volgende GameLab worden de opdrachten en het feedback kort besproken.
Resultaten

Pitch2Peer verhoogt de motivatie van studenten: studenten willen het goed doen omdat zij hun werk aan elkaar laten zien. Indien Pitch2Peer met groepswerk wordt gecombineerd, leren studenten praktische vaardigheden van elkaar (presentatie van bevindingen in de vorm van een poster of AV essay, video editing, etc.). Het is goed om studenten tussen een aantal verschillende presentatievormen te laten kiezen: video, poster, slideshow. Vooral in een keuzevak hebben studenten verschillende achtergronden en presentatievaardigheden. Het maakt het laagdrempeliger voor hen als ze mogen kiezen hoe zij hun werk presenteren

Studenten leren ook beter peer feedback te geven. In het project hebben de studenten drie keer over twee verschillende opdrachten peer feedback gegeven, in totaal dus zes keer per student. Vaak is de peer feedback de eerste keer minder goed, maar studenten merken snel dat je aan oppervlakkige feedback niets hebt en beginnen zelf meer in de diepte te gaan.

Meer informatie

Foto: http://uva.academia.edu/ToniPape

Foto achtergrond tegel: Canva.com

Zelf aan de slag?

Neem contact op met ICTO FGw via icto-fgw@uva.nl

 

Peerfeedback in Pitch2Peer bij keuzevak Games

Eén gedachte over “Peerfeedback in Pitch2Peer bij keuzevak Games

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *