Papers beoordelen kost vaak veel tijd (en papier). Anne heeft daarom gebruik gemaakt van Turnitin, om het nakijken te stroomlijnen en te optimaliseren. Door een beoordelingsschema aan een opdracht te hangen weten studenten waarop ze beoordeeld worden en kunnen docenten van verschillende werkgroepen binnen een vak gelijkwaardig punten toekennen. Alle papers worden automatisch op plagiaat gecontroleerd en de resultaten van deze check kunnen indien gewenst inzichtelijk gemaakt worden voor studenten. In Turnitin kunnen studenten elkaar ook feedback geven, met de ‘’Peer Mark’’ functie.

De belangrijkste reden dat Anne Turnitin gebruikt, is om de zogenaamde QuickMarks waarbij je korte feedback op het document kunt plaatsen. Het mooie aan dit systeem vindt ze dat je bepaalde soorten feedback die je vaak herhaalt kunt opslaan en kunt hergebruiken. Je kunt gebruik maken van templates die aangeboden worden door Turnitin, maar ook zelf feedbackzinnen schrijven, opslaan en hergebruiken. Zo heeft Anne QuickMarks gemaakt die inhoudelijk zijn t.b.v. veelgemaakte fouten specifiek over de theorie of die formeel zijn m.b.t. spelfouten en gebruik van quotes.

Resultaten

De studenten waren erg blij en tevreden met de uitgebreide feedback. Het voordeel van Turnitin is dat je niet bij elk paper dezelfde opmerkingen hoeft uit te schrijven, maar dat je veelgemaakte fouten snel kunt aanduiden. Daarnaast kun je ook per zin feedback geven. Je kunt papers downloaden als PDF met je eigen feedback. Of een plagiaatreport downloaden als PDF.

Foto: http://www.uva.nl/profiel/h/e/a.p.helmond/a.p.helmond.html

Foto achtergrond tegel: José Alejandro Cuffia – www.unsplash.com

Zelf aan de slag?

Klik hier voor meer informatie over Turnitin Direct Assignment.

Vragen? Mail naar canvas-fgw@uva.nl

 

Feedback geven met Turnitin: QuickMarks
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *